szolgaltatasszemszallitashead

Személyszállítás

A társaságok közül 18-nak fő profilja a menetrend szerinti helyközi (távolsági) és helyi közösségi közlekedés lebonyolítása. A helyközi menetrend szerinti forgalomban a cégcsoport járművei naponta mintegy 1,5 millió utast szállítanak el.


A menetrend szerinti helyközi autóbuszjáratokkal az ország 3155 települése közül 9 kivételével valamennyi elérhető, a települések kétharmadának lakosai csak a VOLÁN Egyesülés tagjai által üzemeltetett autóbuszjáratok segítségével juthatnak el az iskolába, munkahelyre, illetve intézhetik hivatalos és magáncélú utazásaikat. A megfelelően kialakított közlekedési kapcsolatnak a kisebb települések gazdasági életében elengedhetetlenül fontos infrastruktúra-pótló szerepe van.

A menetrendszerinti forgalom a határokon is átível. A VOLÁN cégcsoport nemzetközi autóbuszjáratai 18 országba juttatják el az utasokat, mind a határmenti településekre, illetve jó néhány európai nagyvárosba is. A személyszállító társaságok szerződéses járataikkal az egyes cégek munkavállalóinak szállításában, valamint a bel- és külföldi különjáratok lebonyolításában is részt vesznek.

A VOLÁN jogutód társaságok önálló helyi menetrend szerinti autóbuszjáratokkal 75 településen bonyolítják le a közösségi közlekedést, melynek keretében egyre több alacsonypadlós, illetve emelőszerkezettel felszerelt autóbusszal járulnak hozzá a mozgásukban korlátozott utasok mobilitásának elősegítéséhez nap mint nap, a fővárosban is.

 

ELÉRHETŐSÉG

Cím: 1066 Budapest, Teréz krt. 38.
Posta cím: 1391 Budapest, Pf. 221.
Telefon: +36 (1) 428 2150

e-mail