Hírek

A MÁV és a Volánbusz egységes stratégiai irányítása révén több térségben is összehangolt vasúti és buszos csatlakozásokat hoztak létre, melyek a közösségi közlekedési rendszer versenyképességét javítják. Zala megyében is jelentős menetrendi fejlesztések segítik a Volánbusz utasait. 2020. december 13-tól a közlekedési társaság Zalaegerszeg és Keszthely között új, egyenletes eljutási lehetőséget biztosító autóbuszmenetrendet vezet be, mellyel jobban tervezhetővé válnak az utazások.

A 76-os úton, Nagykapornak, Zalacsány, Zalaköszvényes, Felsőpáhok, Alsópáhok és Hévíz érintésével közlekedő járatok egész nap egyenletesen, munkanapokon csúcsidőben jellemzően 30 percenként, az azon kívüli időszakban óránként indulnak, egész nap megfelelő gyakorisággal biztosítva ezzel az érintett településekről a zalai megyeszékhely és Hévíz, Keszthely városok elérhetőségét.

A Zalaegerszeg és Keszthely között óránként induló autóbuszjáratok menetrendjét a Volánbusz összehangolta a Budapest és Keszthely, valamint a Győr és Kaposvár között Keszthely érintésével közlekedő vonatok menetrendjével, így a jelenleg Zalaegerszeg és Balatonszentgyörgy között közlekedő járatok Keszthelyig járnak, ahol kevesebb mint 15 perces csatlakozási idővel, jellemzően kétóránként biztosítják a Balatonszentgyörgy–Siófok–Budapest, illetve Balatonszentgyörgy–Kaposvár vasútvonalakhoz az átszállási lehetőséget, ezáltal az érintett településekről Balatonszentgyörgy helyett keszthelyi átszállással továbbra is biztosított marad a vonattal való eljutás a fővárosba, illetve a Balaton déli partjára.

A kiemelt menetrendi fejlesztések mellett az autóbuszvonalak jelentős részén, országszerte életbe lépnek kisebb módosítások. Az autóbuszos menetrendek a Volánbusz, a vasúti menetrendek pedig a MÁV-csoport honlapjáról letölthetők. A Volánbusz továbbra is felhívja a figyelmet arra, hogy a közegészségügyi előírások mindenkire nézve kötelezőek, és kéri utasait, hogy ne feledjék: nemcsak a járműveken, valamint a zárt utasforgalmi terekben kell maszkot viselniük, de az állomások, megállóhelyek és megállók teljes területén is. Akik nem viselnek maszkot, kizárhatók az utazásból és 8000 forint pótdíj fizetésére kötelezhetők.

Forrás: VOLÁNBUSZ Zrt.

Mellékletek:
Vissza

ELÉRHETŐSÉG

Cím: 1066 Budapest, Teréz krt. 38.
Posta cím: 1391 Budapest, Pf. 221.
Telefon: +36 (1) 428 2150

e-mail